آنچه در این صفحه از نظر شما می‏گذرد; مطالب خواندنی، نغز و زیبایی است که با مراجعه به گنیجینه ادب فارسی و فرهنگ اسلامی - ایرانی برای شما انتخاب و بازنویسی کرده‏ایم .

راستش برای ما ساده نیست که ببینیم هزاران جوان باسواد و فارسی‏زبان ایرانی یا نخواهند و یا نتوانند به سراغ کتابهای ارزشمندی که پدرانشان در گذشته‏های دور نوشته و برای آنها به یادگار گذاشته‏اند، بروند و به هر دلیل (ان شاء الله) ناخواسته از درک لطایف، معانی و مفاهیم پنهان در لابه‏لای این متون گرانسنگ محروم بمانند . از این پس در این صفحه یافته‏های خود را از لابه‏لای متون ادبی با بازنویسی تقدیم شما می‏کنیم . از شما عزیزان نیز می‏خواهیم اگر در ضمن مطالعاتتان به مطالبی آموزنده و جالب از این دست‏برخوردید از دوستان خود دریغ نکنید . برای ما بفرستید و موجبات بهره‏مندی دیگر جوانان موعودی را فراهم سازید .

تحریریه موعود جوان

غلامی همراه با اربابش می‏رفت، غلام وارد مسجد شد، نماز خواند و مدتی دراز غرق در لذت مناجات با خدا در مسجد ماند . چون آمدنش به درازا کشید ارباب احضارش کرد پاسخ داد: نمی‏گذارند خارج شوم . پرسید چه کسی نمی‏گذارد؟ گفت: همان کسی که نمی‏گذارد تو وارد شوی . (1)

امیرمؤمنان علی (ع) فرمود:

بسم‏الله گشاینده بستگی‏ها، آسان‏کننده دشواریها، دورکننده بدیها، آرامش‏بخش دلها و شفای دردهاست . (2)

یحیی بن زکریا از عیسی بن مریم پرسید: سخت‏ترین چیزها برای انسان در دو دنیا کدام است؟

گفت: خشم خدا!

یحیی پرسید: چه چیزی بندگان را از خشم خدا می‏رهاند؟

فرمود: فرو خوردن خشم و غضب! (3)

گفته‏اند حسین‏بن علی (ع) چون درویشی را می‏دید سؤال می‏کرد که نامت چیست و پسر که هستی؟ و چون نام او و پدرش را می‏شنید می‏گفت‏خوش آمدی! دیرزمانی است که در جست‏جوی توام; زیرا در دفتر پدر خویش دیده‏ام که چندین درم به پدر تو بدهکار بود . اکنون می‏خواهم دین پدر را ادا کنم . آری او به این بهانه منت‏بر خود می‏نهاد و نیازمندان را از اعطای خود بهره‏مند می‏کرد . (4)

در خبر آمده است که صبر گنجی است از گنجهای بهشت . وحی آمد بر عیسی (ع) که: ای عیسی! نیابی آنچه خواهی مگر صبر کنی بر آنچه نخواهی . (5)

رسول گرامی (ص) قومی از انصار را دید و پرسید شما مؤمنانید؟ گفتند: آری! گفت: نشان ایمان چیست؟ گفتند: بر نعمت‏شکر کنیم، در محنت صبر کنیم و به قضای الهی راضی باشیم . پس فرمود: «مؤمنون و رب‏الکعبه‏» ; به خدای کعبه سوگند شما از مؤمنان‏اید . (6)

پی‏نوشتها:

1 - تفسیر کشف‏الاسرار، ج 7، ص 154 .

2 - همان، ج 7، ص 113 .

3 - همان، ج 2، ص 276 .

4 - همان، ج 5، ص 106 .

5 - همان، ج 5، ص 248 .


 

 

دسته ها : مذهبی - عمومی
سه شنبه بیست و نهم 5 1387

.:::::::: بسم الله الرحمن الرحیم ::::::::.

٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭سلام٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭  ٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭

مجموع عمر تو در دنیا یک ساعت‏بیشتر نیست; بخشی از این ساعت گذشته و تمام شده است، بخشی هم هنوز نیامده و نمی‏دانی در آن چه بر سر تو خواهد آمد . سرمایه موجود و پرارزش عمر تو لحظه‏هایی است که اینک در اختیارت است . پس باید برای رستگاریت‏بکوشی، وظیفه‏شناس باشی و از دستورات خداوند اطاعت کنی .

ببین! کسی که دو روزش با هم یکسان باشد در معامله عمرش ضرر کرده است; کسی که امروزش بهتر از دیروز باشد مورد غبطه دیگران واقع می‏شود و کسی که امروزش بدتر از دیروز باشد از رحمت‏حق محروم است .

پس یک «یا علی‏» بگو و اگر از عمرت فقط دو روز باقی مانده، یک روزش را به فرا گرفتن ادب و تربیت اختصاص بده تا هنگام مرگت از سرمایه‏های اخلاقی روز قبلی یاری بخواهی .

به خاطر داشته باش در قیامت هیچ بنده‏ای قدم از قدم برنمی‏دارد مگر به این پرسشها پاسخ دهد: اول آن‏که عمرش را در چه کاری گذرانده; دوم جوانیش را چگونه و در چه راهی تمام کرده و سوم ثروتش را چگونه به دست آورده و آن را در چه راهی صرف کرده است؟

رسول اکرم (ص) به یارانشان می‏فرمودند:

آن کس که در باقیمانده عمرش دارای حسن رفتار باشد و به پاکی و نیکی قدم بردارد خداوند او را به گناهان گذشته‏اش مؤاخذه نمی‏کند و کسی که در باقی‏مانده عمر بدکار باشد به تمام اعمال دوران عمرش مؤاخذه خواهد شد .

                             

٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭خدا نگهدار ٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭ ٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭٭

.::::::::ж الهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم ж::::::::.

 

دسته ها : مذهبی - عمومی
سه شنبه بیست و نهم 5 1387

   حلول ماه ربیع الاول ،ماه شادی اهلبیت علیهم السلام برشیعیان مولا  علی (ع) مبارک باد.

 

 

دسته ها : عمومی
سه شنبه بیست و یکم 12 1386
X